head_banner

Hva er støpeprosessen

Hva er støpeprosessen

Postet avAdmin

Støping er prosessen med å smelte metall til en væske som oppfyller visse krav og helle det i en form.Etter avkjøling, størkning og rengjøring oppnås en støping (del eller emne) med en forhåndsbestemt form, størrelse og ytelse.

Støpeprosessen inkluderer vanligvis:

1. Forberedelse av formen (beholderen for å gjøre det flytende metallet til den faste støpingen).Former kan deles inn i sand, metall, keramikk, leire, grafitt osv. i henhold til materialene som brukes, og kan deles inn i én gang etter antall bruksområder.De viktigste faktorene som påvirker kvaliteten på støpegods er kvaliteten på støpegods, semi-permanente og permanente.

2. Smelting og støping av støpt metall.Støpemetaller (støpelegeringer) omfatter hovedsakelig støpejern, støpestål og ikke-jernholdige legeringer.

3. Inspeksjon av støpebearbeiding, støpebearbeiding omfatter fjerning av fremmedlegemer på kjerne og støpeoverflate, fjerning av dumpende stigerør, måking av grader og overhengende skjøter og andre fremspring, samt varmebehandling, forming, rustforebygging og grovbearbeiding.

Smiing er en prosessmetode som bruker en smimaskin for å påføre trykk på et metallemne for å produsere plastisk deformasjon for å oppnå smiing med visse mekaniske egenskaper, visse former og størrelser.

Gjennom smiing kan den støpte løsheten til metall og sveisehull elimineres, og de mekaniske egenskapene til smidde deler er vanligvis bedre enn til støpegods av samme materiale.For viktige mekaniske deler med høy belastning og tøffe arbeidsforhold, i tillegg til enkle former, profiler eller sveisede deler som kan valses, benyttes det mest smiing.